
 

 

Draft Consultation Regulations 

Clause 34(8) 

The remaining in special school or post-16 institution 

without an EHC plan Regulations  

 

Interpretation 

1. In these regulations “school or institution day” means a day on which the school or post-16 

institution is open to admit students.  

Remaining in a special school or special post-16 institution without an EHC plan 

2.—(1) Where a child or young person has been admitted to a special school or special post-16 

institution for the purposes of an EHC needs assessment, he or she may remain at that school or 

post-16 institution— 

(a) for a period of ten school or institution days after the local authority serves a notice under 

section 36(9) of the Act informing the child’s parent or the young person that it does not 

propose to make an EHC plan; or 

(b) until an EHC plan is made. 

(2) Where a child or young person has been admitted to a special school or special post-16 

institution following a change in his or her circumstances, he or she may remain at that school or 

post-16 institution provided that his or her admission to the school or post-16 institution is 

reviewed by the local authority at the end of every term. 

 

 


